| Artikler

Den perfekte restauranten til julebordet

Det er snart jul igjen, og for mange betyr det at det er tid for å gi slipp på hverdagslige gjøremål og bekymringer, og heller bruke tiden på å være sammen med familie og venner. En hyggelig tradisjon som har blitt mer og mer populær de siste årene, er å arrangere julebord. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva et julebord er, hvordan det har oppstått, og en oversikt over de beste restaurantene for julebordet ditt.  

 

Hva er et julebord?

Et julebord er en sammenkomst der man spiser og drikker sammen, ofte i forbindelse med jobben eller andre organisasjoner man tilhører. Mange ser på dette som en fin anledning til å komme seg litt ut av hverdagen, i et hyggelig og sosialt samvær.

Historien bak julebordet

Julebord har sin opprinnelse fra middelalderen, hvor det ble holdt som en del av julefeiringen. På den tiden var det vanlig å spise og drikke mye i forbindelse med jul, og julebordet var en fin anledning til å vise fram rikdommene man hadde. I dag er det ikke like vanlig å spise og drikke like mye i forbindelse med jul, men julebordet er fortsatt en hyggelig tradisjon som mange ser frem til.

Julebord i dag

I dag er det stadig flere som har julebord, og det er ikke bare bedrifter og organisasjoner som arrangerer dette. Mange private personer arrangerer også julebord for venner og bekjente, og det er en fin anledning til å samle venner og bekjente som man kanskje ikke har sett så ofte.

De beste restaurantene for julebordet

Vi er utrolig stolte av våre flinke kunder innen restaurantbransjen og vi vil derfor anbefale noen av dem til det perfekte julebordet:

Fagn

Fagn er en restaurant i Trondheim, med én stjerne i Michelin guiden, som ble åpnet av Jonas Naavik i 2017. Restauranten har et sterkt søkelys på å bruke og bevare lokale leverandører, råvarer og mattradisjoner. Vinkjelleren komplimenterer matstilen på restauranten. Med rene, distinktive smaker og en sterk signatur fra opprinnelsen. 

Bilde1

Credo Restaurant

Hos Credo restaurant i Trondheim får du retter som er komponert fra ingredienser dyrket i trøndersk jord, fisket fra lokale fiskevann, og melket, kjernet og ystet på trønderske gårder. Det viktigste for Credo er at råvarene er smakfulle og bærekraftige. Credo er tro mot den originale smaken, og alltid på jakt etter den smaken som er stedegen og særpreget. 

2

Eldhuset

Eldhuset holder til på Grúnerløkka og Bislett i Oslo. Restaurantene er perfekt for deg som liker BBQ glaze, svinekjøtt, ribbs eller biff. Eldhuset omtales som stedet med den beste biffen og servicen på Tripadvisor, hvor de også har fått merket «travellers choice». 

3

Der pepperen gror

Fra deres levende kjøkken, det første av sitt slag i Norge, inviterer «Der pepperen gror» deg til en prat med deres fantastiske kokker, for å se hvordan indisk mat lages. Fra menyen kan du velge mellom gatemat, grillmat, hjemmelaget mat og restaurantkarriretter. Og hvis du er ekstra heldig, står mamma i "mammahjørnet" og lager mat til deg. Restauranten holder til på Rådhusplassen og Bogstadveien. 

4

Prima Fila

Behagelig italiensk restaurant midt i Oslo sentrum, med et fokus på gode råvarer tilbredt på tradisjonelt italiensk vis. Hos Prima Fila kan du velge mellom kjente klassiskere, eller prøve deg frem blant nye spennende smaker fra det italienske kjøkken. Restauranten har noe som faller i smak for enhver alder og gane. 

5 

Ask og Loke

Ask og Loke drives av Jonatan Bukkøy Arntzen som har en lang fartstid på kjøkkenet. Med hans erfaring er ambisjonen å skape en arbeidsplass for kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere og gjennom disse stake ut en identitet forankret i deres Nordiske kjøkken som resulterer i et samlingspunkt for mat interesserte så vel som alle andre i Drammen sentrum.

6

Kontakt oss

Tlf. 72 60 60 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oslo

Strandveien 15
1366 Lysaker

Trondheim

Travbaneveien 3
7044 Trondheim

Kontaktskjema

Design og utvikling av Bonefish.no